top of page

LASER FOR PIGMENT OG SPRENGTE BLODKAR

IPL

pigmentering_copcml.jpg

IPL/DYEVL BEHANDLING AV KAPPILÆRER/COUPEROSE IPL/DYEVL ER ET INSTRUMENT SOM AVGIR MEGET STERKE LYSPULSER MED BESTEMTE BØLGELENGDER. LYSET ABSORBERES I BLODET, OG LYSENERGIEN OMDANNES TIL VARME. VED KRAFTIG OPPVARMING SKADES KARVEGGEN, OG BLODKARET FORSVINNER GRADVIS I LØPET AV ET PAR UKER. DETTE KALLES SELEKTIV FOTOKOAGULERING, DVS. AT MAN KAN BEHANDLE EN FORANDRING I HUDEN UTEN AT NÆRLIGGENDE VEV SKADES. INSTRUMENTETS HÅNDSTYKKE FØRES OVER DET AKTUELLE OMRÅDET SAMTIDIG SOM DET GIS FORTLØPENDE PULSER. DET KJENNES SOM SMÅ STIKK, OG HUDEN KJØLES MED ISPOSER OG BEROLIGENDE KREM ETTER BEHANDLINGEN.

IPL/DYEVL BEHANDLING AV PIGMENT OG FØDSELSMERKER VE IPL/DYEVL BEHANDLING AV PIGMENTFLEKKER/FØDSELSMERKER ABSORBERES LYSET I MELANINET OG OMDANNES TIL VARME. VED KRAFTIG VARME ØDELEGGES/”SPRENGES” MELANINET. BRUNE FLEKKER I HUDEN KAN SKYLDES OVEREKSPONERING AV SOL UTEN NOK BESKYTTELSE. DET KAN OGSÅ HA HORMONELLE ÅRSAKER. VI ANBEFALER ET VISIA BILDE, SLIK AT VI FÅR KARTLAGT MENGDE OG DYBDE, OG TYPE AV PIGMENT FØR EN IPL/DYEVL BEHANDLING.


HVEM KAN FÅ DENNE BEHANDLINGEN?
Alle, men ikke de mørkeste hudtyper eller de med melasma, kontakt oss for andre alternativer for pigmentbehandling vi behandling ikke de som er gravid eller ammer. i noen tilfeller anbefaler vi vurdering hos hudlege før eventuell behanlidng om pigmentet ikke er typisk solskade/solar lentigo. Det er visse kontraindikasjoner på ulike medisiner, og noen medisinske diagnoser. Spesielt medikamell behandling som gjør deg lysømfintlig. Det er viktig at du oppfører alle medisiner under konsultasjonen og husker å gi beskjed til oss om noe skulle endre seg i behandlingsforløpet.

HVOR MANGE BEHANDLINGER VIL JEG TRENGE?
Dette er selvfølgelig svært individuelt fra problem til problem og fra person til person, men i de aller fleste tilfeller så vil 2-3 behandlinger med 2-3 ukers mellomrom være nok.

HVA MÅ JEG TENKE PÅ FØR BEHANDLING?
Unngå sol en måned før behandling, området som blir behandlet må også holdes utenfra sol en måned etter behandling. Dette gjelder også solarium, eller selvbruningskrem . Unngå sterke kremer/syrer som a.vitaminsyre, retinol ca 1 uke før behandling. opplys om du står på medisiner som gjør deg lysømfintlig, du vil da ikke kunne utføre behandlingen.

ER DET NOEN BIVIRKNINGER MED BEHANDLINGEN?
vanlige, men forbigående bivirkninger er rødhet og hevelse Hevelse kan forekomme, men er forbigående. Brannskader, overfladiske blemmer kan forekomme , men er sjeldent og er forbigående Pigmentskader er ytterst sjelden, det er viktig å følge før og etterbehandlingsinstrukser fra oss

HVORDAN VIL HUDEN SE UT ETTER BEHANDLING?
Pigment: Noen ganger umiddelbart eller innen 48 timer vil pigmentet som har blitt behandlet blir mørkere og mørkere. Det vil sees ut som en “tynn” skorpe som vil drysse av etter 4-7 dager.
Blokar ol.: De fleste opplever lettrødhet og varme i huden, vi anbefaler derfor å kjøle ned en god del samme dag etter behandling. Du kan også oppleve at pigmenter som solskader blir mørkere iløpet av de første 48 timene, disse vil drysse av etter ca 4-7 dager. Noen få kan også oppleve å bli noe hoven , spesielt gjelder dette for de som røyker.

PRISER:


Fjerning pigmentflekker    
Hele ansiktet    2800,-
Pigmentflekk    Fra 1000,-
Hender    1700,-
Bryst    3100,-
Kinn    1800,-


Fjerning sprengte blodkar    
Enkelstående kar    1000,-
Kar på nese    1250,-
Kar på kinn    1850,-
Kar hele ansikt    2800,-

Vi tilbyr hver 3 behandling til halv pris

IPL (Intense pulsed light) eller DYEVL behandlingen fjerner effektivt og skånsomt pigmentflekker, hemangiomer, solskader, kapillærer/couperose og fødselsmerker. Behandlingen er trygg og gir meget gode resultater. IPL/DYEVL er et bredspektret lys med flere bruksområder som er effektiv og skånsomt. Vi arbeider med forskjellige bølgelengder hvor varmen omdannes til spesifikk energi i huden. Man skal være klar over at det er mange forskjellige typer IPL/DYEVL-behandlinger med både høy og lav energi. IPL/DYEVL laseren fra Alma har et innebygget kjølesystem. Effektivt kjølesystem bidrar til en effektiv, rask og trygg behandling av sprengte blodkar, pigmentflekker og andre hudproblemer. Huden skal være så lys som mulig. Mørk hud inneholder mye pigment. Dette fører til at også huden rundt opphetes av lyspulsen, og ikke bare blodkaret. Resultatet kan bli en kraftig hudreaksjon.

bottom of page