top of page

TATTOVERINGSFJERNING MED LASER

Alma Harmony XL Pro Q-switch

ALMA Harmony XL Pro Laser er en Q-switch Nd:yag med 1064 nm laserhode som fjerner sorte, mørke blå, røde og grønne farger. Laseren gjør at blekkpartiklene blir knust opp i mikroskopiske partikler, slik at kroppen selv kan absorbere og skille ut tatoveringsblekket. Kroppen klarer ikke å absorbere blekkpartiklene med en gang, så dette vil skje over en 2-3 ukers periode etter behandlingen. Det er derfor det tar tid før man ser effekten av en behandling. Man må være klar over at det å fjerne tatoveringer tar tid, og det er ikke alltid hele tatoveringen forsvinner. Man bør vente ca 8-12 uker mellom hver behandling.

Tattoo_Removal_den8fv.jpg

I UTGANGSPUNKTET KAN DET VÆRE VANSKELIG Å BEREGNE EKSAKT HVOR MANGE BEHANDLINGER MAN TRENGER. DETTE ER AVHENGIG AV HVILKE FARGER OG HVOR DYPT TATOVERINGSBLEKKET SITTER. ​DET ER IKKE ALLE STEDER HVOR DET BRUKES GODKJENTE FARGER TIL TATOVERINGER. DERMED KAN DET SKAPES EN ALLERGISK REAKSJON NÅR MAN FJERNER DEN.


HVORDAN FUNGERER TATOVERINGSFJERNING MED LASER?
Du har sikkert selv opplevd at svarte farger absorberer sollys og utvikler seg til varme mer enn lyse farger. Tenk på en svart bil som har stått i sollys på sommeren, kontra en hvit bil. Den svarte bilen blir varmere fordi sollyset lettere blir absorbert i mørke farger. Prinsippet for tatoveringsfjerning med laser fungerer på samme måte. Laserlyset er tunet til den enkelte fargen i huden og søker seg til det området i huden som har fargen og dermed ødelegger fargepartiklene. Laseren gjør at disse fargepartiklene blir knust opp i mindre partikler slik at kroppen kan absorbere disse lettere. Dette skjer over tid, og følgelig er det derfor det tar tid før man ser effekten av èn behandling. Kroppen trenger rett og slett litt tid til å absorbere de ødelagte partiklene (6-8 uker).

KAN ALLE TATOVERINGER FJERNES?
Tatoveringer er ment til å være permanente, så fjerning av tatovering 100% være vanskelig. Når det er sagt så er vi på god vei til å kunne fjerne alle typer tatovering, men problemet er at det finnes hundrevis av forskjellige typer blekk som blir brukt. Noen er selvfølgelig vanskeligere enn andre. Tar du en tatovering i Norge hos en seriøs tatovør, så er sjansen stor for at han bruker et blekk som lar seg fjerne. Uansett så vil de nyeste laserne kunne fjerne en stor prosentdel av tatovering på alle typer blekk, slik at de fleste pasienter vil bli fornøyd

HVORDAN KAN EN LASER FJERNE TATOVERING?
Laseren fjerner tatoveringen ved at korte høy-energi laserpulser blir skutt mot tatoveringen gjennom det øverste laget i huden og ned til laget der tatovoeringsblekket ligger. Laseren søker mot området der pigmentene ligger, slik at omliggende hud uten blekk ikke blir berørt. Laserens energi gjør at pigmentet i tatoveringen blir knust i så små biter at kroppen klarer å frakte fremmedlegeme ut av kroppen. Dette er en tidskrevende prosess som gjerne må utføres 5-7 ganger med 6-8 ukers mellomrom før alt blekk er knust og fjernet. Forskere har funnet ut hvilken bølgelengde som best fjerner tatoveringsblekk i forskjellige farger, og på den måten så skades ikke hud som ikke er tatovert.

ER DET SMERTEFULLT Å FJERNE EN TATOVERING MED LASER?
Det kan nok være litt vondt å fjerne en tatovering, men det ikke verre enn å faktisk ta en tatovering. Noen sammenligner smerten ved fjerning med at et gummistrikk blir strammet og skutt mot huden din. Fargen på tatoveringen og området spiller også en rolle for smerten. Områder med tynn hud kan oppleves som mer smertefullt og svart pigment absorberer laseren mer og kan oppleves som mer smertefullt. Det finnes bedøvende kremmer som du kan få kjøpt på apoteket som kan smøres på huden 1 time før behandling som kan gjøre at smerten blir mindre. Hør med din behandler hva som anbefales før du bruker noe form for bedøvede eller smertestillende produkter.

HVA KAN JEG FORVENTE?
For profesjonelt utført tatovering så vil man typisk trenge 5-7 behandlinger før tatoveringen er borte, ved «hjemmetatoveringer» så vil man mest sannsynlig ikke trenge mer enn 2-3 behandlinger. Etter første behandling vil området være sårt og det vil føles som man er skikkelig solbrent der. Etter hvert som huden får tid til å leges vil kroppen begynne å frakte bort de knuste blekket og tatoveringen gradvis forsvinne.

PRISER:


Størrelse 5x5 cm    2000,-
Størrelse  10×10 cm    2500,-
Størrelse  15×15 cm    3000,-
Størrelse  20×20 cm     3500,-


Dette er priseksempler. Har tatoveringen andre mål, vil prisen beregnes tilsvarende.For nøyaktig prisanslag kan du komme på en gratis og uforpliktende konsultasjonstime.     

bottom of page