top of page

HVA ER MICROBLADING?

Bryn har mye å si for helheten av ansiktet, å få rett fasong er for mange viktig og du vil ved hjelp av microblading få et naturlig utseende på brynene. Metoden er ideell for alle som vil fremheve brynene sine, fylle i noen hår, og ønsker seg naturlige utseende bryn som ikke ser sminket ut. Fargen matches din egen for at hårstråene skal blende inn med dine naturlige hår. Med en gang etter behandling ser fargen 40-60% mørkere ut enn det vil bli når de har helet i løpet av 4-8 ukers tid. Da må du komme tilbake for påfyll for at vi skal kunne perfeksjonere brynene dine. Behandlingen anses ikke som ferdig før etter første påfyll etter 4-8 uker.

Øyenbryn Behandling

Før behandling:
Unngå soling/solarium og badstue de siste 48timene før behandlingen. Unngå syrebehandlinger de siste 10 dager før behandlingen.
Unngå koffein og alkohol samme dag.
Ellers anbefaler vi at man passer på at dagsform er på topp, slik at smerteterskel ikke påvirkes negativt. Med andre ord; pass på å ha sovet godt nok/lenge nok, spis nok mat og unngå stress i forkant av behandlingen.

Merk at eventuelle kontraindikasjoner kan føre til at vi ikke kan ta behandlingen på deg, eller at vi vil kreve godkjenning fra din lege før vi starter behandlingen.

Etter behandling :
Permanent makeup vil oppføre seg som et sår etter behandlingen, og skal behandles deretter for å unngå komplikasjoner og bivirkninger. Dermed må du behandle det forsiktig. Bivirkninger er sjeldent, men kan forekomme. Det er veldig viktig å følge etterbehandlingsråd fra din terapeut for å unngå infeksjoner, arr og irritasjon. Er du usikker på noe, ta gjerne kontakt med oss, vi hjelper deg gjerne.
Den første tiden etter behandlingen vil fargen være ca 40-60% sterkere enn sluttresultat. Pigmentene bruker omtrent 7 dager på å stabilisere seg.

Det innebærer:
• Soling/solarium må unngås i 4 uker.
Badstue, bassenger o.l. må unngås i 10 dager.
• Unngå å få vann på det behandlede området de første 10 dager, unngå å få skorper våte. Dette kan i så fall påvirke resultatet negativt.
• Ved rens av ansikt anbefaler vi å bruke bomullspads, og unngå det behandlede området.
• Skorper skal IKKE pelles på.
• Unngå å ta på, gni og klø på det behandlede området.
• Ikke bruk noen kremer, vaselin eller oljer og lignende de første 20 dager på behandlet
• Unngå kontakt med dyr nær ansiktet i 2 uker etter behandling.
• Unngå moderat og hard trening i 2 uker etter behandling.
• Unngå kontakt med støv og skitt den første uken etter behandling.
• Du kan bruke ispose pakket inn i håndkle for å lindre området ved behov.

Kontraindikasjoner:
• Har diabetes
• Går på blodfortynnende medisiner eller er bløder
• Har keloid, føflekker eller sprengte blodårer på brynsområdet. Brynsområdet skal være friskt uten utslett, solskader etc.
• Har veldig fet hud
• Er gravid eller ammer
• Er under 18 år (kun med godkjenning fra foresatte)

TOUCH UP / REFILL
Du må komme tilbake etter 4-6 uker for å få din inkluderte touch up. Huden leges forskjellig fra person til person og mange kan utvikle usammenhengende områder eller oppleve falming av farge etter første behandling. Det er viktig å forstå at dette er en todelt prosess og Touch Up-behandlingen vil fullføre prosedyren, og etter siste healingsperiode vil du kunne se det ferdige resultatet.

OFTE STILTE SPØRSMÅL:

HVEM PASSER MICROBLADING FOR?
Det er visse forhånd regler ved Microblading og noen begrensninger finnes det, Skulle du har riktig fet hud eller en gammel tatovering er det viktig du søker konsultasjon og veiledning hos en sertifisert microblading artist før en evt. behandling. Her må det bedømmes om det vil være forsvarlig å utføre behandling og om det vil være nødvendig med mest mulig fjerning av gammel Permanent makeup. Men ellers vil Microblading passe perfekt for de med lite hår eller ingen hår, (alopecia) eller har nappet ihjel brynene sine fra de var yngre. Med ulike teknikker i microblading kan man skape super realistiske resultat og flott skygge effekt, som vil se ut som du var sminket hele dagen . Dette er en type semi-permanent som kan passe perfekt for de aller fleste.

HVORDAN UTFØRES MICROBLADING?
Et konsultasjons skjema fylles ut før timen. Denne må leses nøye og skal utelukke eventuelle kontra-indikasjoner for behandling. En Patch Test kan bli gjort 24 timer før for å oppdage evt. allergi. Teknikken består av å tilføre pigment inn i overhuden ved hjelp av et veldig fint blad bestående av mange små nåler på rekke. Fordi vi implanterer fargen nærmere hudoverflaten enn ved tradisjonell tatovering, ser hårstråene vi lager veldig skarpe og naturlige ut.

KAN DET OPPSTÅ HEVELSE PÅ GRUNN AV MICROBLADING?
Etter behandlingen kan det oppstå hevelser, rødhet og irritasjon, og brynsfargen kan virke litt intens i begynnelsen. Erfaring viser at dette er midlertidig. Avhengig av hudens struktur etter første behandling er det normalt med noe flassing og at fargen blir ca 30-40 % lysere innen ca 1 uke. Fargen kan absorberes ulikt på forskjellige hudtyper.

HVOR LENGE VARER MICROBLADING? 
Varigheten av behandlingen er avhengig av alder, cellefornying og hvor mye brynene blir eksponert for sol. normal holdbarhet er ca 1 til 3 år men det anbefales en oppfriskning 1 gang i året. Dette for å bevare både fasongen og fargen, da fargen kan forandre seg over tid.

HVORDAN FINNE UT BRYNFORM?
Formen på brynene blir utformet etter ansikt proposisjon og vil bli nøyaktig tegnet opp i forkant. Du skal alltid godkjenne dette før oppstart av selve behandlingen.

HVA ER VIKTIG Å HUSKE PÅ ETTER BEHANDLING?
Ved Permanent make up og Microblading påføres huden alltid et åpent sår. Derfor er det viktig å pleie området slik du får informasjon om slik at du unngår komplikasjoner.

VIKTIG Å HUSKE PÅ!
Under behandlingen, uavhengig av betjeningen, tilstedeværelsen og erfaringen kan det oppstå feil og skader, og selv om vi bruker topp kvalitetsfarger, kan en allergisk reaksjon oppstå.

NB! Hvis du er meget sensitiv eller har lav smerteterskel er det en fordel for deg hvis du kommer ferdig "bedøvet" på brynområdet når du skal til Microblading. Kjøp Emla bedøvelsekrem på apoteket, vask av olje / krem / makeup på brynområdet, påfør så et tykt lag over hvert bryn med god margin 1/2 til 1 time før du skal i behandling. Dekk til med medfølgende plastbiter eller bruk annen plastfolie, slik at ikke kremen tørker. La det sitte på til du ankommer salongen. Da får du en mye bedre virkning på bedøvelsen. Gi helst beskjed på forhånd om du gjør dette, da det ofte er beregnet ventetid mellom kunder for virke-tid til bedøvelse.

bottom of page