top of page

HVA ER PERMANENT MAKEUP?

Permanent makeup er en type tilføring av pigment i dypere hudlag, for å fremheve f.eks vipper, bryn eller lepper. Det er semi-permanent, og holder i opp til 3 år. Hvor lenge det holder varierer i forhold til hudtype, men vi anbefaler som regel en oppfriskning ca 1 gang i året for å beholde et jevnt og fint resultat. Riktig utført vil det ha en naturlig look, som fremhever dine ansiktstrekk. Vi måler opp form til ditt ansikt, og tilpasser farger slik at det vil passe deg perfekt. Vi tilbyr permanent makeup på bryn, øyne og lepper

Permanent Makeup Prosedyre

Før behandling: 
Unngå soling/solarium og badstue de siste 48timene før behandlingen. Unngå syrebehandlinger de siste 10 dager før behandlingen.
Unngå koffein og alkohol samme dag.
Ellers anbefaler vi at man passer på at dagsform er på topp, slik at smerteterskel ikke påvirkes negativt. Med andre ord; pass på å ha sovet godt nok/lenge nok, spis nok mat og unngå stress i forkant av behandlingen.

Merk at eventulle kontraindikasjoner kan føre til at vi ikke kan ta behandlingen på deg, eller at vi vil kreve godkjenning fra din lege før vi starter behandlingen.

Etter behandling :
Permanent makeup vil oppføre seg som et sår etter behandlingen, og skal behandles deretter for å unngå komplikasjoner og bivirkninger. Dermed må du behandle det forsiktig. Bivirkninger er sjeldent, men kan forekomme. Det er veldig viktig å følge etterbehandlingsråd fra din terapeut for å unngå infeksjoner, arr og irritasjon. Er du usikker på noe, ta gjerne kontakt med oss, vi hjelper deg gjerne.
Den første tiden etter behandlingen vil fargen være ca 40-60% sterkere enn sluttresultat. Pigmentene bruker omtrent 7 dager på å stabilisere seg.

Det innebærer:
• Soling/solarium må unngås i 4 uker.
   Badstue, bassenger o.l. må unngås i 10 dager.
• Unngå å få vann på det behandlede området de første 10 dager, unngå å få skorper       våte. Dette kan i så fall påvirke resultatet negativt.
• Ved rens av ansikt anbefaler vi å bruke bomullspads, og unngå det behandlede         området.
• Skorper skal IKKE pelles på.
• Unngå å ta på, gni og klø på det behandlede området.
• Ikke bruk noen kremer, vaselin eller oljer og lignende de første 20 dager på     behandlet  
• Unngå kontakt med dyr nær ansiktet i 2 uker etter behandling.
• Unngå moderat og hard trening i 2 uker etter behandling.
• Unngå kontakt med støv og skitt den første uken etter behandling.
• Du kan bruke ispose pakket inn i håndkle for å lindre området ved behov. 

Kontraindikasjoner:
• Har diabetes
• Går på blodfortynnende medisiner eller er bløder
• Har keloid, føflekker eller sprengte blodårer på brynsområdet. Brynsområdet skal     være friskt uten utslett, solskader etc.
• Har veldig fet hud
• Er gravid eller ammer
• Er under 18 år (kun med godkjenning fra foresatte)

OFTE STILTE SPØRSMÅL:

Hva er forskjellen på pmu og microblading?
Begge deler er tilføring av pigmenter i hudens dypere lag. Microblading er manuelt, mens ved pmu brukes det en maskin. Vi utfører både PMU og midroblading

Hvem passer pmu for?
– Pmu passer for alle, i alle aldersgrupper (Vi har selvfølgelig 18års aldersgrense).
– De som ønsker en korrigering av brynsfasong, forsterking av farge, men enda en naturlig look.
– De som ønsker en enklere hverdag uten sminke.
– De som ser dårlig og dermed sliter med å påføre sminke.
– De som trener mye/svømmer mye.
– De som har alopecia eller lider av annen hårtapssykdom.

Er det veldig vondt?
Nei, det er mindre vondt enn man tror. De fleste synes heller det kiler litt. Lepper kan dog være litt mer ømt, siden huden er tynn og ømfintlig. Det vil påføres bedøvende krem i forkant av behandlingene, slik at du kjenne minimalt.

Hvor lenge varer resultatet?
Fargen kan være i huden i opptil 3 år. Den vil gradvis svekkes, så vi anbefaler en refill ca 1 gang i året for å opprettholde resultatet.

Hvorfor er fargen så mørk rett etter behandlingen? Hvor lenge varer dette?
40-60% av fargen vil falme og bli borte kort tid etter behandlingen, mens det gror. Det tar som regel rundt 10 dager før det blekner. Det er med andre ord ikke det ferdige resultatet du ser like etter behandlingen, det vil alltid måtte være en del mørkere slik at det ferdige resultatet vil ha den riktige fargen.

Hvordan vil jeg se ut rett etter behandlingen?
Evt rødme vil roe seg ned innen kort tid. Fargen vil være noe sterkere like etterpå, men du vil ha en fin form som kler ditt ansikt.

Er det vanlig med allergiske reaksjoner?
Det kan skje, men det svært uvanlig. Er du usikker kan vi gjerne utføre en patch-test i forkant av behandlingen.

bottom of page